Ik voelde dat hij sterker was dan ik. Ik probeerde hem in zijn buik te trappen, maar verloor mijn evenwicht en hij stootte me vol op mijn neus. Een geur van sigaretten steeg op uit zijn dampende shirt. Hij was overal: zijn gegrom, zijn adem die langs mijn lichaam streek, zijn bloeddoorlopen ogen, zijn naar voren geschoven kin en happende tanden.

 

 

Patrick, een jonge onderzoeker aan de universiteit, wordt op straat in elkaar geslagen. Studente Ines schiet hem te hulp en brengt hem in contact met een geheimzinnige Chinese vechtkunst. Hij krijgt les van de charismatische dottore en sluit vriendschap met Steve. Met overgave duikt Patrick in de betoverende wereld vol geweld en levenslust. Maar zijn liefde voor Ines en de eisen van il dottore zetten de vriendschap met Steve onder druk. Patrick zal ingrijpende keuzes moeten maken voordat zijn vrienden hem definitief ontglippen.

Jaren van de tijger vertelt het verhaal van de vriendschap tussen drie jonge mensen en hun verlangen naar een ander leven. Een roman over de magie van geweld en de kracht van de liefde.

Muziek: Schubert Piano sonate No. 14 D. 784. Women’s Hour, Conversations. Damien Rice, 9; Radiohead, In rainbows.