En toen wist ik dat ze mij in de steek zou laten. Zo maar, van de ene op de andere dag, zoals zij en haar ouders me al eens eerder hadden verlaten. En dan had ik geen vrienden meer, behalve mijn vader.

Het leven van Johan komt op zijn kop te staan wanneer de familie Opitz in zijn straat komt wonen. Hij raakt in de ban van de dochter, zijn vader heeft een zwak voor de buurvrouw.

Maar waar komt de excentrieke familie vandaan? Met welke schimmige zaakjes verdienen ze hun geld? En welke plannen heeft Sonia Opitz met haar nieuwe buurjongen?

Een roman over een vader en een zoon die verstrikt raken in verlangens naar vriendschap en liefde.

 

Over Het bordeel aan het einde van de straat

‘De precisie van een Zwitsers mechaniek… Joost van Driel heeft het weer eens geflikt, met een draai aan de kroon spant de auteur een veer op die haar kracht gelijkmatig overbrengt op een geheel van een in elkaar hakende tandwieltjes.’  **** –  Max Temmerman in De Standaard. Lees hier.

‘… met zijn tragikomische observaties een boeiende schets van een bekrompen dorpsleven. Heerlijk, die tuttige sfeer uit vervlogen jaren.’ 3,5 ster – Eline Verburg in De Telegraaf. Lees hier.

‘Opnieuw slaagt van Driel erin een volstrekt origineel, meeslepend en filmisch verhaal te vertellen’ ***** – Margreet de Haan van Boekhandel ‘t Spui (Vlissingen).

‘Joost van Driel heeft een voortreffelijke roman geschreven. Lezen dit boek!’ **** – Jan Stoel op De leesclub van alles. Lees hier.

Van Driel toont souplesse, weet zijn versnellingen en pauzes goed te kiezen, de plot dendert als een goed geolied mechaniekje naar een tragische finish.’ **** – Michiel Leen op Doorbraak. Lees hier.

‘Joost van Driel heeft met zijn derde boek weer een fraaie roman afgeleverd. Geschreven in zijn unieke stijl met gevoel voor bijzonder situaties van doodgewone mensen. Vol humor beschreven beginnersliefdes en uitgebluste relaties.’ – Anthoni Fierloos van Boekhandel Het paard van Troje / De Koperen Tuin (Goes)

 

 

Muziek: Brahms, Klavierstücke & Intermezzi Op. 117, 118, 119; Myriam Alter & Nicolas Thys, It takes two.